BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE UYGULAMA MERKEZİ Tüm Haberler

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (EOSB) ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi protokolü ile gerçekleştirilen "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezi" düzenlenen törenle açıldı. Eskişehir OSB Müdürlüğü tarafından bina ve altyapısı sağlanan merkezde, özellikle havacılık yan sanayi ve beyaz eşya alanında prototip yapımı ve karşılaştırmalı ölçümler konusunda çalışmalar yapılacak.
Merkezin açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir sanayisinin 2023 yılında 3 kat fazla verim elde etmesi gerektiğinin üzerinde durarak, "karşımızda global üretici var. Biz bir şey üretince Çinlileri yahut başkalarını buluyoruz. Bu yüzden bu hayatta en çok kendi derdimize yanmak zorundayız. Şimdi bir okul hayalimiz var. Bütün bunlar cesaretle olur. Türkiye'de liderler cesur olduğu zaman kalkınırız. Hepiniz liderliğe adaysınız. Bulunduğunuz pozisyonun hakkını verin. Türkiye'yi bir adım ileri götürecek çalışmalar yapın. Hepinizi bu ülkede eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi. Açılışta konuşan Şube Başkanı Hakan Ünal ise hiçbir tasarımın, ürün geliştirme veya Ar-Ge mühendisinin prototip yapmadan sağlıklı proje yönetemeyeceğinin altını çizdi. Söz konusu merkez hakkında bilgide veren Ünal, şunları kaydetti;
"Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezimizde hizmet verecek olan 3 boyutlu optik tarayıcı ile kaynak bulamayan ve eksik ölçme teknikleriyle iyi bir mühendislik hizmeti veremeyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu problemlerini çözebilecek. Türkiye`deki ticari kuruluşların yüzde 99,2 sinin küçük ve orta ölçekli olduğunu düşünürsek şu an gerçekleştirmeye çalıştığımız projenin önemini bir kez daha ortaya çıkar."
Yapılan açılış konuşmalarından sonra sanayiciler ve MMO üyeleri merkezi incelediler.