‘EOSB Teknik Kolej’in temelleri atılıyor Tüm Haberler

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu; “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji” projesi hakkında görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ı ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Kolej’ini ziyaret etti. Ziyarette EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya, EOSB Müdürü Erhan Tatar, EOSB Danışmanı Yunus Emre Heper ve EOSB Teknik Kolej Müdürü Rahmi Özyiğit de yer aldı.
EOSB Yönetim Kurulu EOSB Teknik Kolej ile ilgili izlenecek yollar ve mevzuatsal olarak yapılması gereken üniteler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile fikir alışverişinde bulundu. Ardından başarılı örnekler arasında yer alan ASO Teknik Koleji’ni ziyaret eden EOSB Yönetim Kurulu; yapılan uygulamaları yerinde inceledi. ASO Teknik Kolej Müdürü Refik Saygın ile görüşen EOSB Yönetim Kurulu; bir model olarak sınıf, atölye ve mimari konusunda bilgi aldı.
EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ziyaretle ilgili “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile açacağımız ‘Teknik Kolej’ üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’deki ve yurtdışındaki meslek liselerinin benzer örnekleri araştırıyoruz. Organize sanayi bölgeleri içerisinde kurulmuş olan örnek meslek lisesi projelerini yerinden inceliyoruz. Başarılı örnekler arasında yer alan ASO Teknik Koleji’ni gezmemiz, benzer bir projeye imza atacağımız için faydalı oldu. EOSB Teknik Koleji’nin önümüzdeki aylarda projesini tamamlayarak temellerini atacağız. 2 sınıf olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, eğitime başlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.