KAYNAK TEKNOLOJİLERİ VE ENDÜSTRİYEL OTOMASYON ARAŞTIRMA MERKEZLERİ AÇILDI.
Tüm Haberler

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından hayata geçirilen Kaynak Teknolojileri ve Endüstriyel Otomasyon Araştırma Merkezleri açıldı. Eskişehir için bir ilk olan merkezler aynı zamanda ülkemizin de bu alanlarda kurulu ender merkezlerden.
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi oluşturulan merkezlerin açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, merkezlerin BEBKA Kalkınma Ajansı’nın da destekleriyle kurulduğunu belirtti.
ESO’nun sahip olduğu vizyonla 2002 yılında beri Mesleki Eğitim, İş Geliştirme, Uluslararasılaşma ve Kümelenme Alanlarında 16 Farklı Projeyi hayata geçirdiklerinin bilgisini veren Özaydemir, bu projeler aracılığıyla yaklaşık 6 milyon TL’lik kaynağın Eskişehir sanayisine kazandırıldığının altını çizdi.
Gerek bölge sanayisinin gerekse ESO Üyesi firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılması adına bu tür projelere yapmaya devam edeceklerini açıklayan Özaydemir, “Toplam yatırım tutarı yaklaşık 1,5 milyon TL olan Kaynak Teknolojileri ve Endüstriyel Otomasyon Eğitim Merkezleri de inşallah ilgili sektörlerimiz için çok önemli birer destek unsuru olacak ve buralarda il sanayimizi ileriye taşıyacak kalifiye elemanlar yetiştirilecek, yepyeni projeler üretilecektir” dedi.
Açılışta konuşan BEBKA Genel Sekreteri Dr. M. Sait Cülfik ise, ESO’nun Ajansın Mali Destek Programlarından faydalanarak merkezleri kurduğunu belirtti.
Projeler sayesinde; bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin uluslararası rekabet güçlerini arttırmak için otomasyon teknolojilerinde ve kaynak teknolojilerinde karşılaştıkları teknik sorunların çözümü ve eğitim-danışmanlık yoluyla üretimde kalite ve verimliliklerinin artırılacağını ifade eden Cülfik, şöyle devam etti;
“Teknolojik yeniliklerin üretime uygulanmasına, daha rekabetçi ürünlerin üretilmesine ve üretilen ürünlerin katma değerinin artırılması yanında kurumlar arası sektörel işbirliğine zemin hazırlaması açısından önem taşıyan bu iki merkezin başta Eskişehir olmak üzere bölgemize ciddi katkılar sağlayacağı inancındayım. Teknoloji ve ortak işbirliği kültürünün gelişmesine olan katkıları nedeniyle Eskişehir Sanayi Odası ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Merkezlerin teknik alt yapısını oluşturmada katkısı olan FESTO Firması Genel Müdürü Otto Bauer, yaptığı değerlendirmede Eskişehir hem şehir, hem bölge olarak, son yıllarda sürekli ileriye gittiğini söyledi.
Toplumun tüm aktörleri son yıllarda modern Eskişehir'in biçimlenmesine katkıda bulunmak için büyük gayretler gösterdiğini dile getiren Bauer, “bununla ilgili özellikle büyük bir katkı Eskişehir Sanayi Odası'ndan gelmekte. Ekonominin durumunu çok sayıda projeyle iyileştirmek üzere işler yapıyorlar. Size, bu şekliyle Türkiye'de eşi olmayan, düzenli yapılan inovasyon günlerini hatırlatmak istiyorum. ESO yıllardır mesleki eğitime ve ileri eğitime ağırlık vermekte. Bu konuda da başka odalara oranla çok daha ileri bir noktada bulunuyorsunuz” diye konuştu.
Konuşmasında mesleki eğitimin önemi üzerinde duran Bauer, mesleki eğitimin milli ekonominin temeli olduğunu savunarak “tıpkı bir bahçenin toprağı gibi. Sadece iyi bir topraktan iyi verim alınabilir” ifadesini kullandı.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra GSI Uluslararası Kaynak Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Steffen Keitel Avrupa Birliğinde kaynak standartlarına göre Demiryolu Araçlarında Kaynak için Kalite Güvence Sistemleri Semineri gerçekleştirildi.