Raylı Sistemler Kümesinden Avcı'ya teşekkür yemeği Tüm Haberler

Raylı Sistemler Kümesinden Avcı'ya teşekkür yemeği

Raylı Sistemler Kümelenmesi (RSC) tarafından TÜLOMSAŞ’daki görev süresi sona eren Hayri Avcı için sektörün gelişmesine sağladığı katkılarından dolayı bir teşekkür yemeği düzenlendi.

Raylı Sistemler Kümelenmesi (RSC) tarafından kurucu başkanları olan ve TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ’ın “Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş.” adı altında birleştirilerek tek bir şirkete dönüştürülmesi sonucu görev süresi sona eren Hayri Avcı’ya katkılarından dolayı bir teşekkür yemeği düzenlendi. Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen yemeğe Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Raylı Sistemler Kümesi Başkanı Ramazan Yanar, üniversite temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.

Yanar: Veda değil virgül koydu

Yemekte söz alan Raylı Sistemler Kümelenmesi Başkanı Ramazan Yanar, kümenin kurucu başkanı olan Hayri Avcı’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, “2011 yılında Türkiye’nin ilk raylı sistemler kümesi Hayri Beyin önderliğinde sanayi odamız, organize sanayi bölgemiz ve üniversitelerimizin katkılarıyla kuruldu. Bugüne kadar çok başarılı işlere ve projelere imzalar atıldı. Bunların tamamında Hayri Beyin çok ciddi katkısı var. Hayri Beye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bunun Hayri Bey adına bir veda değil, bir virgül koyduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Şehre ve sektöre ciddi katkıları oldu

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Hayri Avcı’nın değerli fikirleriyle hem şehrin hem de raylı sistemler sektörünün gelişmesine önemli katkılar sunduğunu aktardı. Başkan Kesikbaş, böylesi değerli bir ismin sektöre olan katkısının devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Hayri Bey çok iyi bir mühendis ve yönetici. Hayri Beyin yaptığı çalışmalara imrenmemek elde değil. Ar-Ge bölümünden tutun da bugüne kadar geliştirilmiş, ticarileştirilmiş birtakım çalışmaları özveriyle ve mühendislik azmiyle yaptı. Böyle bir birikimin çalışmalarına ve sektöre katkısının devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

9 yılda önemli işlere imza atıldı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Hayri Avcı’nın kurucu başkanlığını yaptığı Raylı Sistemler Kümelenmesinin 9 yılda önemli işlere imza attığını söyleyerek, “9 yıllık küme tarihinde Sayın Hayri Avcı’nın, TÜLOMSAŞ’ın ve firmalarımızın değerli katkılarıyla kümemiz önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Sektörün Eskişehir’deki potansiyeli konusunda önemli raporlamalar yaptı. Kümemizin şu an 43 üyesi bulunuyor. Sayın Ramazan Yanar da yakın zamanda kümenin yeni başkanı oldu. Kendisini kutluyor bayrağı daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Şehrin tecrübelerinize ihtiyacı var

Hayri Avcı’nın Eskişehir’e güzel bir eser bıraktığını belirten Başkan Küpeli, “Bizlere güzel bir eser ve emanet bıraktınız. Hem şehrimize hem TÜLOMSAŞ’a hem de Raylı Sistemler Kümesine vermiş olduğunu tüm hizmetler için canı gönülden teşekkür ediyorum.  Ancak sizin tecrübelerinize bundan sonrada çok ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

TÜLOMSAŞ’ı sektörün lokomotifi yaptık

Son olarak konuşan Hayri Avcı ise, 1981 yılının kasım ayında başlamış olduğu TÜLOMSAŞ yolculuğunun 30 Temmuz 2020 tarihinde noktalandığını söyledi.

“TÜLOMSAŞ’ı sektörün lokomotifi yaparak ülkemizdeki tüm çalışmalara öncülük ettik” diyen Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“3 yıl için gelmiştim Eskişehir’e, 40 yıla yaklaştı. En fazla daire başkanı olurum demiştim genel müdürlük nasip oldu. 20-30 kişi istihdam edilmesi yeter diyordum 900 kişiye yaklaştık. Türkiye’nin raylı sistemler merkezi Eskişehir olmalıdır dedik, TÜLOMSAŞ’ı sektörün lokomotifi yaparak ülkemizdeki tüm çalışmalara öncülük ettik. Önemli bir oyun kurucu olan General Electric (GE) firmasıyla stratejik ortaklık yaparak başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada tanınan bir partner olduk. TÜLOMSAŞ olarak sektörün gelişmesi adına oyun kurucu olarak öne çıktık. Ülkemizdeki ilk raylı sistemler kümelenmesini kurduk. URAYSİM gibi vizyon projelerin hayata geçmesi için yoğun çaba gösterdik. Üretimdeki gücümüzü Ar-Ge çalışmalarımızla destekleyerek, kendi markamızda lokomotiflerimizi, yük vagonlarımızı ve CER motorlarımızı global pazarda rekabet eder ürün haline getirdik. Kalite ve kontrolde rakiplerimizi geride bıraktık. Kamu kurumu olmanın dezavantaj değil avantaj olabileceğini gösterdik. Sürdürülebilir gelişmeyle Devrim arabalarının gelecek kuşakça bilinmesi için müze oluşturduk.”

Her işin bir hikayesi var

Sürecin kendisine katkılarından da bahseden Avcı, “Bu süreçte her işin bir hikayesi olduğunu öğrendim. Ortaya çıkan her bir sorun ya da problemin proje yaklaşımıyla çözülmesi gerektiğini, stratejisi olmayan hiçbir işin başarılı olamayacağını, mesleğinde ve işinde güçlü insanlar çalışmanın aslında kendimizi geliştirmemiz için fırsat olduğunu, bilginin üretilmesi, bilginin öğrenilmesi, bilginin ticarileşmesini, dijital dünyada yer alması, mutlaka markalaşmamız gerektiğini, ihracatın temel amacımız olması gerektiğini öğrendim” dedi.

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Hayri Avcı’ya plaket takdim edildi.

 

 


LANSMAN VİDEOSU

EOSB TANITIM FİLMİ

OSB HARİTASI

EOSB Whatsapp İhbar Hattı EOSB Whatsapp Bilgi Hattı